محل تبلیغات شما

قتصاد رفتاری

اقتصاد رفتاری یکی از حوزه‌های مرتبط با رفتار مالی است. حوزه‌ای که با استفاده از نظریات روانشناسی به بررسی و تحلیل بازار سهام، بازار عرضه و تقاضا و به طور کلی اقتصاد یک جامعه میکند.

رفتار مالی افراد و نحوه عملکرد آنها در شرایط مختلف تاثیر زیادی در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران و ت‌های آنها دارد. شناخت اقتصاد رفتاری، میتواند در موفقیت یک سرمایه‌گذار یا شرکت تاثیر زیادی داشته باشد.

عملکرد ذهن در تصمیم‌گیری

ذهن انسان‌ها و نحوه تفکرشان در طول زمان همواره در تغییر و تحول بوده است. ذهن انسان مدرن، حاصل تحول و تکمیل ذهن انسان اولیه است. یک زمان دغدغه انسان‌ها فقط شکار کردن و تلاش برای زنده ماندن بود. با گذشت زمان و پیچیده‌تر شدن سبک زندگی و ایجاد دغدغه‌های جدید، ذهن انسان‌ها هم برای حل مسائل جدیدتر و بزرگتر دچار تغییرات میشود.

طبق تحقیقات، مغز انسان از 3 بخش جدا از هم تشکیل شده که هرکدام وظیفه و عملکرد مخصوص به خود رو دارند:

  • دستگاه کناره‌ای – مربوط به احساسات
  • قشر مغز – مربوط به منطق
  • بخش مجزا – مربوط به فعالیت‌ و عملکرد اعضای بدن

دستگاه کناره‌ای: این بخش مسئول تمامی احساسات انسان مثل هیجان یا ترسه. دستگاه کناره‌ای عملکردی بسیار سریع و پیچیده‌ای داره.

قشر مغز: این بخش مسئول یادگیری، برنامه‌ریزی‌‌، محاسبات، تفکر منطقی و تصمیم‌گیری است. قشر مغز نسبت به دستگاه کناره‌ای بسیار کندتر عمل میکند و عملیات آن زمان‌بر است.

قشر مغز و دستگاه کناره‌ای دو بخش مهم در تصمیم‌گیری‌های انسان هستند. این دو باهم دو الگوی رفتاری ایجاد میکنند که منشاء همه تصمیم‌گیری‌هاست:

  • ترس از دست دادن
  • به دنبال پاداش بودن

در نهایت تمام تصمیمات ما به یکی از این دو عامل مربوط میشوند، یا با هدف بدست آوردن یک چیز صورت میگیرند یا از روی ترس از دست دادن. یک باور قدیمی و معروف درمورد بازار بورس وجود داره که میگه:((تمام بازار بر اساس دو حس جریان داره، ترس و طمع.)) که این دو حس دقیقاً نمود دو الگوی گفته شده هستند.

 

برخی مسائل در زمینه اقتصاد رفتاری

رازهایی درباره اقتصاد رفتاری

اقتصاد خرد و کلان

انسان ,کناره‌ای ,یک ,مغز ,بازار ,ذهن ,دستگاه کناره‌ای ,مربوط به ,این دو ,– مربوط ,قشر مغز

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها